aA
Trys buvusios sovietinės karinės oro bazės Uzbekistane "gali būti panaudotos smogti smūgiams Afganistanui", praneša trečiadienį laikraštis "The Washington Post", remdamasis "oficialiais šaltiniais ir nepriklausomais analitikais".
Russian army
Pirmadienį Uzbekijos saugumo taryba apsvarstė šalies dalyvavimą Amerikos operacijose ir, valstybinės televizijos pranešimais, priėmė sprendimą atidaryti šalies oro erdvę kariniams ir humanitariniams skrydžiams, rašo laikraštis.

"Nors Uzbekistanas viešai dar nepripažino, kad susitarta dėl KOP bazių panaudojimo, aukštas vyriausybės pareigūnas sakė interviu, kad tai įvyks, - pažymima straipsnyje. - Tuo jis trumpai patvirtino, kad yra toks Amerikos ir Uzbekistano susitarimas".

"Mūsų vyriausybė atvirai nekalbės, kad mes leisime naudotis taip pat mūsų karinėmis oro bazėmis, - cituoja laikraštis šį pareigūną. - Bet net jeigu mes nekalbėsime apie tai atvirai, mūsų leidimas naudotis oro erdve taip pat reiškia ir naudojimąsi mūsų karinėmis oro bazėmis", sakė jis.

"Kalbėti apie oro erdvę ne taip sensacinga kaip apie bazes, bet tai neatmeta viena kito", - pridūrė pašnekovas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.