aA
Didžiosios Britanijos milijonierius, kuris keturis dešimtmečius seksualiai išnaudojo berniukus ir tapo vienu garsiausių šalies pedofilų, nuteistas kalėti iki gyvos galvos, antradienį pranešė šaltiniai teisme.
Kalėjimas, vienutė, areštas
© ELTA
Šalies pietvakariuose esančiame Plimuto mieste pirmadienį nuteistas Williamas Goadas, kurio nuosprendį stebėjo aukų ir jų artimųjų sausakimša salė, visus tuos "keturiasdešimt metų buvo godus, suktas, grobuoniškas ir smurtaujantis homoseksualus pedofilas", sakė prokuroras Martinas Meeke'as.

"Tikriausiai tiek žmonių nėra tapę nė vieno teisiamojo aukomis", - teigė kaltintojas.

60-metis W.Goadas už visus "keturiolika punktų dėl iškrypinių lytinių santykių" nuteistas kalėti iki gyvos galvos. Sėdėdamas už grotų, nuteistajam taip pat paskirta po trejus metus kalėjimo už du punktus dėl seksualinio priekabiavimo.

Tuo metu, kai W.Goadas tvirkino savo aukas, jos buvo nuo aštuonerių iki šešiolikos metų amžiaus. Du berniukai nusižudė dar prieš prasidedant teismo procesui.

Pasak vieno liudininko, W.Goadas gyrėsi vienais metais pagerinęs asmeninį rekordą ir turėjęs lytinių santykių su 142 berniukais, nors pats tvirkintojas teisme šiuos kaltinimus neigė.

Kai kurie nukentėjusieji paliudijo, kad W.Goadas su jais santykiaudavo po tris keturis kartus per savaitę, ir tai tęsėsi dvejus trejus metus.

M.Meeke'as teigė, kad W.Goadas aukoms savo parduotuvėje parūpindavo gerai mokamą darbą, o vėliau pasikviesdavo namo.

Teismo posėdį nuolat pertraukdavo įpykusios publikos šūksniai, tačiau visą laiką, kol buvo nagrinėjama byla, pliktelėjęs W.Goadas sėdėjo tarsi sustingęs.

Atsižvelgęs į tai, kad W.Goadas prisipažino kaltas padaręs minėtuosius nusikaltimus, prieš tai vykusiame teismo posėdyje teisėjas Williamas Tayloras jam nustatė mažiausią šešerių metų ir dviejų mėnesių įkalinimo bausmę.

Tačiau perspėjo: "Kaip įmanydamas aiškiau sakau, kad jūs nebūsite išleistas tol, kol administracija nebus visiškai įsitikinusi, jog daugiau niekada niekam nebekelsite grėsmės. Jūsų atveju tai gali reikšti, kad tam prireiks viso gyvenimo".

Teisme W.Goadas tikino mokykloje pats buvęs tvirkinamas, tačiau atsisakė bylą tiriantiems pareigūnams padėti tai įrodyti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.