aA
Olandijoje greitai bus įkurta pimoji pasaulyje prostitučių profsąjunga. Tuomet prostitutės galės naudotis visomis socialinėmis garantijomis, o pati prostitucija bus prilyginta kitoms įprastoms profesijoms.
Nepraėjus nei metams po to, kai Olandijos vyriausybė legalizavo viešnamius, merginos paskelbė apie savo naują pasiekimą – jos gavo leidimą organizuoti profsąjungą. Sąjunga ims veikti jau šią žiemą.

Į profesinę sąjungą galės įstoti visi sekso industrijos darbuotojai, kurių Olandijoje yra mažiausiai 30 tūkstančių. Narystė organizacijoje prostitutėms suteiks teisę pasirašyti su klientais kontraktus ir teisę į kvalifikuotą juridinę pagalbą klientui atsisakius sumokėti už paslaugas.

BBC praneša, kad profesinė sąjunga gerokai apkartins gyvenimą ne tik meilės už pinigus mėgėjams, bet ir viešnamių savininkams. Nuo šiol jie turės užtikrinti savo merginų apsaugą, pastovų atlyginimą, įvairių kompensacijų išmokėjimą. Kitaip viešnamį bus galima uždaryti.

Problemų taip pat turės bankai ir draudimo kompanijos. Anksčiau jie atsisakydavo parduoti prostitutėms sveikatos draudimo polisus, nes jos “patenka į rizikos grupę”. Nuo dabar jiems teks susidurti su organizacijomis, ginančiomis paslaugų sferos darbuotojų teises į socialines garantijas.

Įteisinusi prostitučių profsąjungą, Olandija aplenkė visas pasaulio šalis. Nors šioje srityje nedaug atsilieka ir Vokietija – šių metų gegužės mėnesį socialdemokratų ir “žaliųjų” partijos koalicija Bundestage pateikė įstatymo projektą, kuriuo viešnamių veikla būtų visiškai legalizuota ir sulyginta su kitomis veiklos rūšimis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.