aA
Airija Irake įkaitu laikomam britui Kennethui Bigley išdavė pasą. Taip vyriausybė pasielgė, kai to paprašė įkaito šeima, kuri tikisi, kad tai pabrėš vyriškio ryšius su Airija ir įtikins pagrobėjus jį paleisti.
Kenneth Bigley
Kenneth Bigley
© AFP/Scanpix
"Kennetho Bigley šeima paprašė, jog jam būtų išduotas airiškas pasas, siekiant įtikinti pagrobėjus, kad jis yra Airijos pilietis", - pareiškime teigė užsienio reikalų ministras Dermotas Ahernas. "Džiaugiuosi patenkindamas šį prašymą. Aš, Airijos ministras pirmininkas, bei visa vyriausybė labai tikimės, kad tai padės siekti jo paleidimo", - pridūrė ministras.

62 metų K. Bigley teisę į airišką pasą turi dėl to, kad Dubline yra gimusi jo motina. Airijos pozicija dėl JAV vadovauto karo Irake buvo neutrali.

K. Bigley Bagdade įkaitu buvo paimtas rugsėjo 16 dieną. Kartu su juo pagrobti amerikiečiai Eugene'as Armstrongas bei Jackas Hensley vėliau buvo nukirsdinti.

K. Bigley šeimos nariai smarkiai siekia jo paleidimo, ne kartą pagalbos jie prašė ir Airijos pareigūnų. Kai vienas airių politikas parašė pagalbos prašantį laišką palestiniečių lyderiui Yasserui Arafatui, šis taip pat sutiko siekti, jog K. Bigley būtų paleistas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.