aA
Visagino miesto apylinkės teismas antradienį mėnesiui pratęsė suėmimo terminą "Hansabanko" klientų aptarnavimo poskyrio darbuotojai Majai Avakumian. Ši moteris yra įtariamoji byloje dėl pusės milijono pinigų iš banko pagrobimo.
Seifas, bankas, kodas
Seifas, bankas, kodas
© Corbis/Scanpix
Visaginietei yra pateikti įtarimai dėl didelės vertės turto vagystės. Už tai gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų. Moters sugyventiniui 37 metų Vadimui Racukui pateikti įtarimai dėl didelės vertės turto plėšimo. Už šį nusikaltimą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę nuo dvejų iki dešimties metų.

V.Racukui praėjusį penktadienį buvo sušvelninta kardomoji priemonė - kardomasis suėmimas jam buvo pakeistas į namų areštą.

Rugsėjo 21 dieną iš banko saugyklos buvo pagrobta apie 430 tūkst. litų, 5 tūkst. eurų ir 12 tūkst. 500 JAV dolerių (nuostolis - maždaug 483 tūkst. litų) bei vaizdo kasetė iš tarnybinėse patalpose sumontuotos apsaugos vaizdo kameros.

Iš banko pagrobti pinigai iki šiol nesurasti, o abu įtariamieji nenoriai kalbasi su teisėsaugininkais, neprisipažįsta plėšę banką.

"Hansabanko" skyrius Visagine buvo apiplėštas rugsėjo 21-ąją, baigiantis banko darbo valandoms.

Saugyklos darbuotoja M.Avakumian pareigūnams teigė, kad į banko patalpas pro inkasacijai skirtas duris užėjęs kaukėtas vyras ją sumušė, surišo lipnia juosta ir ant galvos užmovė juodą plastikinį maišą.

Banko darbuotoja po apiplėšimo atsidūrė ligoninėje. Ji skundėsi galvos svaigimu. Anot pareigūnų, M.Avakumian painiojosi duodama parodymus, todėl įtarta, kad ji gali būti susijusi su plėšimu.

Tą patį vakarą policijos pareigūnai buvo sulaikę moters sugyventinį V.Racuką. Įtariamasis anksčiau į teisėsaugos akiratį nebuvo patekęs.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.