aA
Šiemet Lietuvos pasieniečiai sulaikė net trečdaliu daugiau nei pernai vogtų automobilių, kuriuos buvo bandoma išvežti į užsienį. Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), šiemet sausio - rugsėjo mėnesiais Lietuvos pasieniečiai sulaikė 246 vogtus automobilius, kuriais buvo bandyta vykti per valstybės sieną.
Pernai per tą patį laikotarpį pasieniečiai sulaikė 184 vogtus automobilius. Anot pranešimo, padidėjęs pasienyje sulaikytų vogtų automobilių skaičius siejamas su šiemet visuose Lietuvos pasienio kontrolės punktuose įdiegta Valstybės sienos apsaugos tarnybos informacine sistema (VSATIS).

Naudodamiesi šia sistema, pasieniečiai kontroliuoja dokumentus, operatyviai patikrindami turimas duomenų bazes ir nustatydami, ar transporto priemonė nėra pavogta. Šiemet dažniausiai per valstybės sieną vogtus automobilius gabeno Lietuvos piliečiai - jų sulaikyta 120.

Vogtus automobilius vairavo ir pasieniečių buvo sulaikyti 34 Rusijos, 23 Baltarusijos, 22 Latvijos ir 9 Kazachstano piliečiai. Daugiausiai vogtų automobilių šiemet sulaikė pasienyje su Latvija dirbantys VSAT pareigūnai - 74.

Pasienyje su Baltarusija sulaikyti 66 vogti automobiliai, su Lenkija - 50, su Rusija - 25. Dar 31 vogtą automobilį sulaikė VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.