aA
Klaipėdos policijos Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybos (ONTT) pareigūnai antradienį sulaikė turto prievartautojų grupę organizavusį klaipėdietį 35 metų Aleksandrą Soną.
Kaip rašo dienraštis "Klaipėda", antradienį apie 16 val. Taikos prospekte ONTT pareigūnai profesinės šventės proga padarė sau dovaną - sulaikė A.Soną, kuris įtariamas iš vienos verslininkės reikalavęs 22 tūkst. JAV dolerių (apie 88 tūkst. litų).

Antradienį visoje Lietuvoje buvo minima Angelų sargų diena. Sulaikymo operacijos metu A.Sonui buvo įteikti 2 tūkst. pažymėtų JAV dolerių, ir jis buvo sulaikytas.

Anot pareigūnų, kai buvęs jūrininkas A.Sonas neteko darbo, jis subūrė Klaipėdoje tokių kaip ir jis buvusių jūrininkų gaują ir ėmėsi naujojo verslo - reketo ir plėšimų.

Pasak dienraščio, gaujoje buvo apie 20 narių. Gauja buvo negailestinga ir pasižymėjo agresyvumu, nusikaltimus vykdė grasindami ginklais, užsimovę kaukes.

1998 metais A.Sonas buvo lygtinai nuteistas už pistoleto TT laikymą, kartu su savo gaujos nariais buvo sulaikomas pagal prevencinį įstatymą. 1998 metais A.Sonas buvo sulaikytas prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų ir kartu su 4 sėbrais dviem mėnesiams uždarytas į areštinę, tačiau konkretaus kaltinimo jam pateikta nebuvo.

Prieš kelerius metus du buvę gaujos nariai - Stasas Nikiporovičius ir Denisas Kuzminas - prisipažino vykdę nusikaltimus verčiami A.Sono. Buvo iškelta baudžiamoji byla.

Tačiau greitai po to D.Kuzminas buvo nužudytas Ispanijoje, o S.Nikiporovičius dingo ir iki šiol laikomas dingęs be žinios. Kadangi abiejų pagrindinių liudytojų nėra, ši byla iki šiol nebaigta.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.