aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paragino tarptautinę bendriją "vieningai kovoti su tarptautiniu terorizmu, netaikant dvejopų standartų".
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas
© Corbis/Scanpix
"Istorinis patyrimas rodo: "perlaukti apkasuose" niekam nepavyks. Jau nekalbant apie tai, kad neleistina mėginti įsiteikti teroristams, sudarinėti konjunktūrinius planus ir nubrėžti atitinkamas elgesio linijas", - sakė V.Putinas per užsienio šalių ambasadorių skiriamųjų raštų įteikimo ceremoniją.

Kaip pabrėžė Rusijos vadovas, "svarbu ne tik neutralizuoti pačius teroristus, turi būti visiškai izoliuoti jų politiniai lobistai ir idėjiniai įkvėpėjai".

"Teroristai siekia destabilizuoti ne tik pavienes šalis, bet ir ištisus regionus, mėgina paveikti geopolitinius procesus, sukiršinti tautas, parazituoja, pasinaudodami socialinėmis problemomis. Terorizmas daro griaunamąjį poveikį visoms gyvenimo sritims, visoms valstybėms", - pareiškė V.Putinas.

Pasak jo, kaip tik todėl Rusija "primygtinai sako, kad pasipriešinti šiam iššūkiui galima tik drauge".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.