aA
Rusija "atsitraukia" nuo demokratijos, ir Europos Sąjunga (ES) privalo atvirai apie tai kalbėti su Maskva kaip su lygia partnere, antradienį sakė būsimoji bloko užsienio ryšių komisarė.
Rusija, Rusijos herbas
Rusija, Rusijos herbas
© DELFI
"Gana akivaizdu, leiskite man pasakyti gan aiškiai, kad šiuo metu Rusijoje matome atsitraukimą nuo demokratijos", - per patvirtinimo svarstymus Europos Parlamente pareiškė Benita Ferrero-Waldner - kadenciją baigianti Austrijos užsienio reikalų ministrė.

"Turime atvirai, ir jūs žinote, ką tai reiškia diplomatiniu žargonu, kalbėtis apie tai vieni su kitais, bet taip pat ir kaip lygūs partneriai", - sakė ji. B.Ferrero-Waldner pažymėjo apsvarsčius įvykius Čečėnijoje su prezidentu Vladimiru Putinu.

"Rusija - labai išdidi šalis. Rusija iš principo nenori mūsų pagalbos. Viskas, ką mes galime padaryti, - tai padėti sukurti pilietinę visuomenę (Čečėnijoje)", - pridūrė būsimoji komisarė.

"Nepaisant to, kokia mums politiškai svarbi Rusija, nereikia pamiršti žmogaus teisių (Čečėnijoje). Svarbu, kad demokratija įleistų ten stiprias ir sveikas šaknis".

Keli deputatai uždavė B.Ferrero-Waldner klausimų, kokios politikos laikysis ES dėl šalių, kurios anksčiau priklausė SSRS, buvusi Austrijos URM vadovė pažymėjo ketinanti neleisti tokioms šalims kaip Ukraina grįžti į Maskvos įtakos sferą.

"Aš padariau viską, kas įmanoma, kad bent Ukraina liktų mūsų pusėje", - pareiškė ji, pasiskundusi, kad sunku bendradarbiauti su Baltarusija, kuri nesilaiko ES vertybių, susijusių su demokratija, laisve ir žmogaus teisėmis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.