aA
Prieš tris savaites Irake pagrobtas britas Kennethas Bigley, jo brolio Paulo duomenimis, yra "perduotas" kitai grupuotei, kuri pasirengusi derėtis dėl jo paleidimo už išpirką. Įkaito brolis teigė atitinkamą informaciją sužinojęs iš Kuveito žiniasklaidos. Užsienio reikalų ministerijos Londone duomenimis, ši informacija tikrinama.
Kenneth Bigley
Kenneth Bigley
© AFP/Scanpix
Kennethas Bigley teigė manąs, kad jo brolis perduotas "nuosaikesnei" grupuotei. Tai gali būti ta pati organizacija, kuri praėjusią savaitę grąžino laisvę abiem įkaitėms italėms Simonai Torrettai ir Simonai Pari. Jei grupuotei, kuriai perduotas britas, svarbūs ne politiniai, o finansiniai motyvai, manoma, bus lengviau jį išlaisvinti.

Kennethas Bigley buvo pagrobtas rugsėjo 16-ąją Bagdade kartu su dviem amerikiečiais. Abiem JAV piliečiams netrukus po to nukirsdintos galvos. Užsieniečius įkaitais paėmė teroristo Abu Mussabio al Sarkawi grupuotė "Al Tawhid wa Al Dschihad".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.