aA
Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryba artimiausiu metu baigs rengti naują rezoliuciją dėl kovos su terorizmu. Apie tai pirmadienį Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pranešė užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas. Ministras pabrėžė, kad šiame dokumente "sugriežtinti reikalavimai prašymus suteikti politinį prieglobstį nagrinėjančioms valstybėms, kad tokio prieglobsčio negautų su teroristine veikla susiję asmenys".
Sergejus Lavrovas
Sergejus Lavrovas
© Reuters/Scanpix
Pasak URM vadovo, šia rezoliucija taip pat siekiama "tobulinti tarptautinės sąveikos kovojant su terorizmu sistemą, konkrečiai, sudarinėti teroristų sąrašus ir jų ieškoti".

Pasak S.Lavrovo, šis dokumentas leis geriau koordinuoti regioninių organizacijų, turinčių savas kovos su terorizmu struktūras, ir JT veiklą.

"Konsultacijos dėl šios rezoliucijos tęsiamos, bet mūsų požiūriui jau pritarta JT Saugumo Taryboje. Tikimės, kad darbas bus baigtas artimiausiu metu", - sakė ministras.

Prieš maždaug dvi savaites Rusija pasiūlė JT Saugumo Tarybai rezoliucijos projektą, kuriame buvo numatyta sudaryti įtariamųjų talkininkaujant terorizmui sąrašus, kad šiuos asmenis būtų galima išsiųsti.

Tačiau kai kurioms Saugumo Tarybos narėms, tarp jų - Jungtinėms Valstijoms, suabejojus, ar teisėtai būtų išplečiamas sąrašas, kuris dabar daugiausia apsiriboja Talibanu ir "al Qaeda", Rusija sušvelnino savo reikalavimus atitinamos rezoliucijos projektui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.