aA
Briuselyje viešintis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Rusijos specialiosioms tarnyboms nereikia papildomų įrodymų, jog tarptautinis teroristas Osama bin Ladenas susijęs su teroro aktais JAV.
Osama bin Laden protesters
"Rusijos specialiosioms tarnyboms tai ir taip aišku", - sakė prezidentas per spaudos konferenciją Briuselyje.

Pasak V.Putino, jis džiaugtųsi, jei partneriai Amerikoje informuotų Maskvą apie kokius nors naujus įrodymus, jog bin Ladenas susijęs su teroristine veikla. Tačiau, pažymėjo Rusijos valstybės vadovas, "mums tai ne taip jau ir svarbu". Tai pasakęs jis pridūrė, kad Rusija kol kas negavo jokių panašaus pobūdžio dokumentų.

Rusijos prezidentas neatmetė galimybės, kad per jėgos akcijas Afganistano teritorijoje gali nukentėti niekuo nekalti žmonės, civiliai gyventojai.

Tačiau prezidentas pažymėjo, kad, jo nuomone, "iš principo neteisinga ... atsakingais dėl to laikyti žmones, vykdančius akcijas prieš teroristus".

"Atsakomybė tenka tiems, kurie dangsto teroristus, patiems teroristams, kurie, siekdami savo tikslų, pavertė Afganistano žmones įkaitais", - sakė V.Putinas. Tas pats, pasak jo, vyko ir Čečėnijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.