aA
Ukrainos mieste Simferopolyje sekmadienį baigėsi pirmasis šalies lašinių festivalis, pranešė jo organizatorės - Krymo vyriausybės - atstovas. Simferopolio įmonės "Vetona" atstovai už pateikus originaliausius tortus, vyniotinius ir skulptūrinius gaminius iš šio nacionalinio ukrainiečių produkto buvo pripažinti nugalėtojais net dviejose kategorijose - "Figūrinių kompozicijų iš lašinių" ir "Lašinių šokolade".
Festivalyje 9 kvadratinių metrų sumuštinio su lašiniais paragavo daugiau kaip tūkstantis žmonių. Jis įtrauktas į Ukrainos rekordų knygą. Šiam skanėstui pagaminti prireikė daugiau kaip 40 kilogramų lašinių ir centnerio duonos.

Krymo valdžia paskelbė, jog kitąmet ketina surengti mugę "InterSalo-2005". Į ją numatoma pakviesti lašinių ir dešrų gamintojus iš Rusijos, Baltarusijos, Bulgarijos, Baltijos šalių bei Vidurio Europos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.