aA
Jungtinių Valstijų Kongreso finansuojamo "Laisvosios Europos" radijo būstinę Prahoje šarvuočiai pradėjo saugoti dėl praėjusią savaitę gautų grasinimų ją susprogdinti, antradienį pranešė vietos dienraštis.
Bomb
Nežinomi teroristai perspėjo apie sunkvežimį su sprogmenimis, kuris gali įvažiuoti į "Laisvosios Europos" radijo būstinę miesto centre, rašo dienraštis "Lidove Naviny", cituodamas Vidaus reikalų ministerijos ir kariuomenės šaltinius.

Pranešimą apie "rimtą teroro išpuolio pavojų" patvirtino ir Vidaus reikalų ministerija, rašoma dienraštyje. Ministerijos atstovas spaudai atsisakė patvirtinti arba paneigti šį pranešimą. Kada gautas šis grasinimas taip pat nepranešama.

Praėjusį ketvirtadienį "po vakarų žvalgybos tarnybų perspėjimo", "Laisvosios Europos" ir "Laivės" radijo būstinės buvo aptvertos betoninėmis užkardomis, jas pradėjo saugoti šarvuočiai, rašoma dienraštyje.

"Laisvosios Europos" radijas, šaltojo karo metais transliavęs komunistinio bloko šalims, dabar transliuoja programas Irakui ir Iranui. Radijo stoties būstinė 1995 metais buvo perkelta iš Miuncheno į Prahą.

Dabartinė radijo būstinė yra įsikūrusi pagrindinių kelių sankirtoje, šalia traukinių ir metro stočių. Gynybos ministras Jaroslavas Tvrdikas praėjusią savaitę neatmetė galimybės perkelti būstinę į kitas patalpas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.