aA
Šimtai žmonių sugužėjo į smarkiai užterštą upę Filipinų sostinėje, kai keli ant jos krantų įkurtų lūšnų gyventojai rado aukso. Tai pirmadienį pranešė vietos pareigūnai.
auksas
© ELTA
Kaimo saugumo pareigūnas Resty Manarangas pažymėjo, kad drumzlinoje upėje Manilos priemiestyje Kesone nuo praėjusios savaitės ieškodami aukso braido 200-300 žmonių. "Padidinome saugumą srityje, kad neįvyktų nepageidaujamų incidentų, - pažymėjo jis. - Leidžiame žmonėms ieškoti aukso, kol jie taikūs". Juvelyrai ir auksakaliai taip pat susirinko srityje pirkti iš vietos gyventojų rastą auksą.

42 metų Wilfredas Dallo yra vienas pirmųjų, praėjusią savaitę upėje radusių aukso. 75 gramų radinį jis pardavė už 25 tūkst. pesų (446,42 dolerio). "Aš iškart įsigijau spalvotąjį televizorių, vienam iš keturių savo vaikų nupirkau dviratį", - sakė jis.

V. Dallo teigė, kad praėjusią savaitę sunkvežimis į upę išpylė kelis maišus nuolaužų, smėlio ir akmenų. "Man ir keliems kitiems vietos gyventojams pasidarė smalsu, mes įbridome į upę ir atrišome maišus, - sakė jis. - Kai kurie akmenys spindėjo, tad aš nunešiau juos savo draugui juvelyrui, kad juos įvertintų".

Kaimo pareigūnai teigė srityje ketinantys dar labiau sustiprinti saugumą, mat savo laimės upėje išbandyti atvyksta vis daugiau žmonių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.