aA
Lietuvoje prasidėjo aukštųjų mokyklų studentų karinio rengimo mokslo metai. Kursai trunka trejus metus. Šiemet į vadų kursus atrinkta 250 studentų, pranešė KAM. Studentai atrinkti atsižvelgiant į jų pažangumą aukštojoje mokykloje, fizinio parengimo testą, jų motyvaciją.
Military Rifles
Studentai mokomi pagal naują karinio rengimo programą, orientuotą į vado ugdymą. Jiems suteikiamos bendrosios karinės žinios, lavinami būrio vado sprendimų priėmimo, pratybų planavimo, organizavimo, vadovavimo įgūdžiai.

Pratybose vadų kursų klausytojai skiriami į vadų pareigas. Taip jiems tenka ne tik klausyti teorinių paskaitų, bet ir praktiškai vadovauti.

Kai kurie kariniai vienetai su universitetais pasirašė sutartis, kad būtų suteiktos auditorijos, ir studentams nereikėtų važiuoti į karinius dalinius klausytis teorinių paskaitų. Taip studentai sutaupys lėšų ir laikų.

Taip pat toliau vyksta aukštųjų mokyklų absolventų karinis rengimas.

Šiuo metu vadų kursuose rengiami 80 absolventų. Kurso metu kariai mokomi būrio taktikos, supažindinami su būrio ginkluote. Jiems dėstomi būrio vadui žinotini inžinerinio rengimo, topografijos, ryšių ir kitų karybos dalykų pagrindai.

Po 15 savaičių būrio vado rengimo kurso kariai 2 savaites stažuosis kaip būrių vadai kariniuose daliniuose.

Absolventams, sėkmingai baigusiems kursus ir išlaikiusiems baigiamuosius egzaminus, bus suteikta būrio vado kvalifikacija ir leitenanto laipsnis. Neišlaikiusiems egzaminų klausytojams būrio vado kvalifikacija ir leitenanto laipsniai nesuteikiami, tačiau įskaitoma privalomoji karo tarnyba ir jie, kaip atsargos karo prievolininkai, įrašomi į aktyvųjį kariuomenės rezervą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.