aA
Rusijos komunistų lyderis Genadijus Ziuganovas mano, jog valdančioji "Vieningoji Rusija" iškėlė savo partijos lyderį, premjerą Vladimirą Putiną kandidatu į prezidentus iki parlamento rinkimų, nes suvokia, kad praranda Rusijos gyventojų pasitikėjimą.
Genadijus Ziuganovas
Genadijus Ziuganovas
© Reuters/Scanpix

"Šiandien visi mato, kad "Vieningoji Rusija" skęsta, todėl jie griebiasi paskutinio šiaudo, surengdami tokį pompastišką, brangiai kainuojantį suvažiavimą savo kandidatui į prezidentus iškelti dar iki parlamento rinkimų, užuot ėję į sąžiningus rinkimus ir atsiskaitę šalies piliečiams", - sakė G.Ziuganovas agentūrai "Interfax".

RFKP lyderis pažymėjo, kad suvažiavimas šiandien jam priminė situaciją 1996 metais, "kai valdžios partijai taip pat bet kuria kaina teko peršokti per aukštą prezidento rinkimų tvorą".

"Ir šiandien mes dar kartą pamatėme, kad Putinas ir jo "Vieningoji Rusija" skuba, nes supranta, kad byra partijos įvaizdis ir blunka vyriausybės komanda", - pažymėjo G.Ziuganovas.

"Beje, mano jis, šiandien atsiskaityti liaudžiai šalies vadovybė neturi už ką. Pasakyti nėra ką, išskyrus skambius žodžius. Juk dėl krizės mūsų šalis atsidūrė paskutinė Dvidešimtuke pagal visus pagrindinius rodiklius", - pridūrė G.Ziuganovas.

"Žvelgdamas į šios dienos "Vieningosios Rusijos" suvažiavimą supranti, kad liaudis, iš vienos pusės, ir oligarchai bei valdininkai, iš kitos, - gyvena visiškai skirtingose dimensijose", - pridūrė komunistų lyderis.

Jis pažymėjo, kad prieš 10 metų V.Putinas "priėmė Rusiją, tapęs jos prezidentu, kai mūsų šalis, JT duomenimis, užėmė 14-ąją vietą pagal žmogiškojo potencialo plėtotės lygį, o dabar ji nusirito į 71-ąją vietą".

Kaip jau pranešta, gruodžio 17 dieną RFKP suvažiavime tikimasi iškelti partijos lyderį Genadijų Ziuganovą kandidatu prezidento rinkimuose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.