aA
Kadenciją baigiantis Ispanijos premjeras Jose Luis Rodriguezas Zapatero iš dalies prisiėmė atsakomybę dėl skaudaus savo socialistų partijos PSOE pralaimėjimo lapkričio 20-ąją vykusiuose parlamento rinkimuose.
Jose Luisas Rodriguezas Zapatero
Jose Luisas Rodriguezas Zapatero
© AFP/Scanpix

Jo vyriausybė sunkios ekonominės krizės akivaizdoje padarė klaidų ir nepakankamai įtikinamai išaiškino gyventojams griežtų taupymo priemonių būtinybę, pareiškė J.L.R.Zapatero šeštadienį PSOE centro komiteto susitikime Madride.

Jo vyriausybė esą neturėjo kito pasirinkimo, kaip tik įgyvendinti taupymo priemones, kurių 2010 metų kovą pareikalavo Europos Komisija. Priešingu atveju Ispanijai, kaip Graikijai ar Portugalijai, būtų tekę ieškoti paramos.

Pasak premjero, jis supranta PSOE šalininkų nusivylimą dėl krizės ir jos padarinių. Nedarbas Ispanijoje yra pasiekęs rekordinį 21,5 proc. lygį.

Socialistų partija rinkimuose neteko 59 mandatų. Balsavimą laimėjo Liaudies partija (PP), gavusi absoliučią balsų daugumą. Jos atstovas Mariano Rajoy greičiausiai prieš Kalėdas perims ministro pirmininko postą.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.