aA
Malio pareigūnai šeštadienį pradėjo evakuoti visus turistus iš šalies šiaurėje esančio senovinio miesto Timbuktu po to, kai jame buvo pagrobti trys užsieniečiai, dar vienas - nužudytas.
Malis, Timbuktu
Malis, Timbuktu
© Shutterstock nuotr.

Apie dešimties turistų grupė buvo išskraidinta į Mopčio miestą, esantį į pietus nuo Timbuktu, vyriausybės išnuomotu lėktuvu. Kita panašaus dydžio užsieniečių grupė vėliau šeštadienį bus išskraidinta į sostinę Bamaką.

Penktadienį viena ginkluota gauja pagrobė švedą, olandą ir Didžiosios Britanijos bei Pietų Afrikos Respublikos pilietybes turintį vyrą iš vieno restorano Timbuktu centrinėje aikštėje ir nušovė užpuolikams mėginusį pasipriešinti vokietį, nurodė pareigūnai.

Tuo tarpu į Malio šiaurinį miestą Gao šeštadienį atskrido penki Prancūzijos armijos sraigtasparniai. Šios pajėgos ieškos dviejų Prancūzijos piliečių, įvardytų kaip geologai, kurie buvo pagrobti iš savo viešbučio už 240 kilometrų esančiame Homboryje ketvirtadienį paryčiais.

Prancūzijos kariai jau anksčiau atvyko padėti Malio armijai ieškoti dingusių prancūzų pagal susitarimą su šio regiono šalimis, patvirtino vienas oro uosto šaltinis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.