aA
Taline vykusioje Baltijos Asamblėjos (BA) 30-ojoje sesijoje pirmininkavimą BA baigusi Estija perdavė šias pareigas Lietuvai.
Paulius Saudargas
Paulius Saudargas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Naujuoju Baltijos Asamblėjos Prezidentu išrinktas Lietuvos delegacijos BA vadovas Paulius Saudargas. Prieš 20 metų įsteigtos parlamentų bendradarbiavimo organizacijos vadovu tapęs P. Saudargas yra įsitikinęs, kad prasideda visiškai naujas Baltijos Asamblėjos etapas.

„Susiduriame su konkrečiomis problemomis, tarp valstybių atsiranda interesų, kuriuos reikia derinti. Ypač svarbūs artėjančio pirmininkavimo klausimai liečia energetiką, dujų rinkos demonopolizavimą, Visagino atominės elektrinės statybą, aštriai diskutuojamas klausimas dėl suskystintų dujų terminalo Baltijos jūroje. Labai gerai, kad yra tokio formato Asamblėja, kur galima betarpiškai gauti informaciją, sužinoti Estijos, Latvijos parlamentų nuomones“, – teigė P. Saudargas.

Savo kalboje jis atkreipė dėmesį ir į viename iš bankų pastaruoju metu išryškėjusias problemas: „Tikiu, kad rusiško „verslininko“ V. Antonovo aferos mūsų tarpusavio santykiams įtakos neturės. Tikiu, kad nors ir Lietuva bei Latvija dėl to turi trumpalaikių problemų, bet ilgainiui prasidės skaidresnės ir sąžiningesnės bankininkystės laikotarpis. O tai ilgalaike prasme Baltijos šalių ekonomiką ir finansų sistemą padarys tik stipresne“, – tikina P. Saudargas.

Baltijos Asamblėja – tai Lietuvos, Estijos ir Latvijos parlamentų bendradarbiavimo organizacija, įsteigta remiantis Baltijos šalių Aukščiausiųjų Tarybų 1990 m. gruodžio 1 d. Vilniuje priimtu bendru sprendimu.

Organizacija įkurta įtvirtinti Baltijos šalių nepriklausomybę, siekiant glaudesnio Baltijos regiono bendradarbiavimo tarptautinių santykių srityje ir efektyvaus informacijos apsikeitimo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.