aA
Kariniai veiksmai Afganistane bus proporcingi ir preciziški, be to, jie reikalingi taikai pasaulyje užtikrinti, antradienį tvirtino Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Jackas Straw.
U.S. Navy aircraft
"Jei atsuktume kitą skruostą, sukeltume dar didesnį pavojų", - sakė sekretorius kelios valandos prieš laukiamą premjero Tony Blairo pareiškimą, kad karo veiksmai yra neišvengiami ir prasidės labai greitai. J.Straw kalbėjosi su televizijos BBC korespondentu.

"Viskas, ką žinome apie šią organizaciją "al-Qaeda" ("Bazė"), rodo, jog jų beveik niekas nesustabdys", - kalbėdamas apie Osamos bin Ladeno valdomą tinklą sakė sekretorius.

O.bin Ladenas, pagrindinis rugsėjo 11 dienos teroro JAV įtariamasis, slapstosi Afganistane, kurio valdantysis Talibano judėjimas atsisakė jį išduoti.

"Jie ("al-Qaeda") ėjo nuo vienos terorizmo pakopos prie kitos, tad dėl pasaulinės taikos juos reikia sustabdyti", - tęsė J.Straw ir nurodė, kad kariniai veiksmai bus proporcingi ir preciziški.

Premjero pareigūnų teigimu, vėliau antradienį T.Blairas savo valdančiosios Leiboristų partijos suvažiavime dar kartą pareikš, kad Talibano laikas baigėsi.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.