aA
Kinų įmonė nusprendė, kad Skorpionai ir Mergelės yra per daug nepastovios nuotaikos ir kritiški. Tad darbo ieškantiems šių zodiako ženklų žmonėms patariama nesikreipti. Tuo metu Ožiaragiai, Žuvys ir Svarstyklės laukiami, praneša naujienų agentūra AFP.
Darbuotojas, nusivylimas, nuovargis
© Reuters/Scanpix

Tokie neįprasti reikalavimai nurodyti anglų kalbos kursus siūlančios įmonės skelbime, pakabintame centrinio Wuhuano miesto universitete. Tai internete sukėlė daugybę prieštaringų vertinimų.

„Mes nenorime Skorpionų ar Mergelių, o Ožiaragiams, Žuvims ir Svarstyklėms bus teikiama pirmenybė“, – rašoma skelbime, kurį cituoja laikraštis „Chutian Metropolis Daily“.

Straipsnyje cituojama už darbuotojų paiešką atsakinga neįvardintos įmonės atstovė, teigianti atlikusi tyrimus ir nustačiusi, kad Skorpionai yra stiprios asmenybės, pasižyminčios nuotaikų svyravimu, o Mergelės yra labai kritiškos, tad viename darbe ilgai neužsibūna.

„Anksčiau esu į darbą priėmusi šių zodiako ženklų žmones ir jie arba mėgo kivirčytis su kolegomis, arba negalėjo ilgai išbūti darbe“, – kalbėjo moteris.

Straipsnyje neminima, kodėl kitų įvardintų ženklų atstovai yra tinkamesni užimti mokytojų ir įmonės tarnautojų pareigas, tačiau pateikė dar vieną panašios diskriminacijos tame pačiame mieste atvejį.

Studentė Qi Qin, kurios Zodiako ženklas – Vėžys, prieš du mėnesius kreipėsi dėl darbo vestuves rengiančioje kompanijoje, tačiau buvo atleista, nes esą Vandeniai ir Skorpionai labiau tinkami šiam darbui.

„Qi Qin nurodė, kad zodiako ženklas nėra tai, ką ji gali pasirinkti“, – pažymėjo laikraštis.

Ši istorija plačiai nuskambėjo internete, o komentatoriai pašiepia tai, ką jie vadina akivaizdžia diskriminacija įdarbinant.

„Tai dabar kreipiantis dėl darbo jie žiūri į tavo zodiako ženklą. Esu Skorpionas, taigi esu pasmerktas eiti į gatvę elgetauti“, – teigė vienas komentatorius.

„Esu gražuolis Liūtas, tad ar turiu daugiau šansų kreiptis dėl vadovo darbo?“ – rašė kitas.

Tai jau ne pirmas kartas, kai neįprasti reikalavimai darbuotojams Kinijoje sukėlė diskusijas.

2004 metais Kinijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad vienas iš reikalavimų valstybės tarnyboje centrinėje Hunano provincijoje norinčioms dirbti moterims – kad „jų krūtys būtų simetriškos“.

Šio reikalavimo tikslas taip ir liko neaiškus, tačiau vėliau žiniasklaida citavo vietos pareigūnus, tvirtinančius, kad taisyklė bus netrukus panaikinta. Jie pridūrė, kad nė vienos moters kandidatūra dėl šios priežasties nebuvo atmesta.

www.lrt.lt