aA
Didžiosios Britanijos premjeras Tony Blairas antradienį pasakys Talibanui, kad jų laikas baigėsi ir kad netrukus jiems bus smogti kariniai smūgiai, sakė premjerui artimi šaltiniai.
Tony Blair
Tony Blair
Tuo tarpu Persijos įlankoje telkiamos amerikiečių ir britų pajėgos. T.Blairas perspės, kad dabar kariniai veiksmai Afganistane yra neišvengiami ir kad JAV vadovaujamos pajėgos, kuriose gali būti ir britų dalinių, taikysis į Talibano režimo objektus ir Osamos bin Ladeno stovyklas.

Besiartinančio puolimo detales T.Blairas turėjo išdėstyti savo valdančiosios Leiboristų partijos kasmetinėje konferencijoje Braitone. Tai kol kas aiškiausias ženklas, kad JAV vadovaujamos pajėgos ims veikti, pridūrė šaltiniai.

"Jie (Talibanas) turėjo galimybę išduoti teroristus ir nusprendė pasielgti kitaip", - pasak šaltinių, turėjo pasakyti T.Blairas. Premjeras, kuris baiminasi, kad neveikimo pavojai yra didesni už veiksmų pavojus, pabrėš, kad jei tik bus įmanoma, civilių gyventojų aukų bus vengiama.

"Sunaikinsime jų karinę techniką, nutrauksime jų tiekimą ir taikysimės į jų karius", - nurodys T.Blairas, turėdamas omenyje tiek Talibano, tiek O.bin Ladeno pajėgas.

"(Veiksmai) bus nukreipti prieš Osamos bin Ladeno ir Talibano karinius įrengimus, apmokymo stovyklas, tiekimą ir finansus", - sakė šaltiniai. Tiksli data, kada bus imamasi tokių veiksmų, nenurodoma, tačiau aiškiai užsimenama, kad tai įvyks netrukus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.