aA
Generaliniam prokurorui Dariui Valiui vėl gali tekti kreiptis į parlamentą dėl Seimo nario teisinės neliečiamybės atėmimo. Šį kartą grėsmė kilo etikos sargų vadui Algimantui Salamakinui, rašo „Lietuvos rytas“.
Algimantas Salamakinas
Algimantas Salamakinas
© DELFI / Valdas Kopūstas

Socialdemokratui gali būti pareikšti įtarimai dėl buvusio partijos bičiulio, parlamentaro Andriaus Šedžiaus šmeižto. Vilniaus apygardos teismas paliko galioti žemesnės instancijos teismo nutartį, kuria buvo panaikintas Generalinės prokuratūros sprendimas atsisakyti pradėti A.Salamakino baudžiamąjį persekiojimą.

A.Šedžiaus skundą iš naujo nagrinėjanti prokurorė Vida Ramanauskienė vakar „Lietuvos rytui” teigė, jog sprendimas bus netrukus: „Abu Seimo nariai turi imunitetą, todėl dabar aiškinamės, ar galime kokius nors veiksmus atlikti nepradėję baudžiamojo proceso, ar iš karto generalinis prokuroras turi kreiptis į Seimą.”

Teismas prokurorus įpareigojo iš naujo įvertinti A.Šedžiaus skundą. Pastarasis į juos kreipėsi, kai A.Salamakinas apkaltino kolegą už parlamentinei veiklai skirtas lėšas pirkus brangių vizitinių kortelių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.