aA
Panevėžiečiai labiausiai laukia Kalėdų. Jie pirmieji šalyje vakar savo miesto centre pastatė Kalėdų eglę. Nedaug atsiliko ir Šventosios bei Tauragės gyventojai, irgi nusipjovę žaliaskares, rašo „Lietuvos rytas“.
Į miestus atkeliauja Kalėdų eglės
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

Palangos Žvejų gatvėje prie pat girininkijos pastato augusi sidabrinė eglė jau buvo pasiekusi 20 metrų aukštį ir šakomis beveik lietė elektros laidus, todėl miškininkai pjaunamą eglę nusprendė padovanoti Palangos savivaldybei.

Panevėžiui 15 metrų žaliaskarę padovanojo Panevėžio metrologijos centras. Ji vakar jau buvo pastatyta miesto centre. Kalėdinis miesto puošimas užtruks maždaug savaitę. Kalėdų eglė Panevėžyje bus įžiebta gruodžio 2 dieną. Ketvirtadienį apie pietus eglė buvo atvežta ir į Tauragės centrą. Ji bus įžiebta gruodžio 9 dieną.

Pagrindinė Kauno eglė, kasmet pastatoma Rotušės aikštėje, šiemet kaip niekad bus originali. Smaragdo šalies eglė, kuriai pavadinimą davė dailininkė Jolanta Šmidtienė, bus iš plastikinių butelių. Kaune Kalėdų eglė Rotušės aikštėje bus įžiebta gruodžio 4-ąją.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.