aA
Nors oficialioje Pakruojo rajono savivaldybės tarybos darbotvarkėje šiendien nubuvo klausimo dėl pasitikėjimo meru, posėdžio pradžioje paskelbtas interpeliacijos tekstas. Manoma, kad Pakruojo rajono meras Saulius Gegieckas iš mero posto bus atstatydintas neeiliniame posėdyje gruodžio 8-tąją.
Pakruojo merui gresia interpeliacija
© DELFI / Valdas Kopūstas

Pakruojo rajono savivaldybės tarybose posėdis tuo ir parsidėjo- Rajono merui buvo pareikštas nepasitikėjimas, perskaitytas interpeliacijos tekstas.

Sauliaus Gegiecko bendrapartiečiai sako, jau ne kartą svarstę mero elgesį skyriaus taryboje ir frakcijoje. Savivaldybės vadovas esą nuolat pasižadėdavo kardinaliai pasikeisti. Kadangi pažadai liko pažadais, tarybos nariams likusi viena išeitis – svarstyti klausimą dėl pirmalaikio mero įgaliojimų nutraukimo.

Pats meras posėdyje nedalyvavo. Savivaldybės duomenimis Saulius Gegieckas dėl gresiančio insulto paguldytas į Šiaulių respublikinę ligoninę.

Mero likimą tarybos nariai spręs neeiliniame posėdyje gruodžio 8 dieną. Naują kandidatą turėtų siūlyti socialdemokratai, tačiau apie konkrečias pavardes kol kas nekalbama.

Šiaulių apskrities televizija