aA
Didžiosios Britanijos leiboristų partija pateikė pasiūlymą organizuoti specialią tarnybą, kuri rytais išvežiotų po namus pavargusį po pasilinksminimų jaunimą, rašo tinklapis “Ananova.com”.
Bus
Idėja gimė dar šių metų pradžioje, Norvičo mieste, kur kiekvieną naktį miesto centre stovi vienaaušktis autobusas. Vairuotojo ir jo savanorių pagalbininkų užduotis - surinkti tuos jaunuolius, kurie po naktinių iškylų jau nebepajėgūs patys grįžti namo.

Po to “SOS-Bus” (SOS-autobusas) išvežioja “išgelbėtuosius” po namus arba padeda jiems išsiblaivyti. Leiboristų partija stengiasi projektą išreklamuoti ir paskleisti idėją po visą šalį. Projekto vadovas Johnas Drake’as sakė, kad “SOS-Bus” darbuotojai nebando perauklėti ar kritikuoti savo “klientų” - jų uždavinys yra tik suteikti pirmąją pagalbą tiems, kurie nebesugeba savimi pasirūpinti patys.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.