aA
Sraigtasparnio pilotas Gregas Gribble’as trečiadienį Naujosios Zelandijos Ouklendo mieste padėjo statyti septynių aukštų pastato dydžio plieninę Kalėdų eglę. Staiga jo pilotuojamas sraigtasparnis užkabino vieną pastolių ir nukrito.
Televizija nufilmavo sraigtasparnio katastrofą mieste
Televizija nufilmavo sraigtasparnio katastrofą mieste
© AP/Scanpix

Dabar vos per plauką sunkių sužalojimų ar net žūties išvengęs vyras atskleidė, kaip viskas buvo iš tikrųjų, ir prakalbo apie jausmus, užplūdusius pamačius tragedijos vaizdo įrašą.

„Viskas įvyko taip staiga, todėl atrodė kaip sapnas. Vieną akimirką smūgis, o kitą – pora vyrukų atseginėja mano saugos diržą“, – pasakoja sraigtasparnio pilotas Greggas Gribble’as.

Pamatęs, kas po nelaimės liko iš sraigtasparnio, pilotas suprato, kas iš tikrųjų išgelbėjo jam gyvybę – saugos diržas.

„Tai pagrindinis saugos diržas, pritvirtintas šioje vietoje, apačioje. Jis mane prilaikė, kai nuo smūgio ėmiau blaškytis po kabiną, jis neleido man ištrūkti ir sulaikė, kad neiškrisčiau“, – sako jis.

Ekspertai ir toliau aiškinasi nelaimės priežastis.

Nors vos per plauką liko gyvas, drąsus pilotas pasirengęs užbaigti pradėtą darbą ir Kalėdų eglę pastatyti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.