aA
Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (ONTB) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl grupės asmenų rezonansinės nusikalstamos veiklos.
Už 2 tūkst. litų pasamdyti nusikaltėliai sudegino 232 tūkst. litų kainuojančias mašinas
© Shutterstock nuotr.

Gauta duomenų, kad kaltininkai, siekdami 2 tūkst. Lt atlygio, pagal užsakymą padegė ir tokiu būdu sunaikino vienai uostamiesčio bendrovei priklausančius 232 tūkst. Lt vertės sunkvežimius-betono maišykles „Iveco“ ir „Mercedes Benz“, praneša Klaipėdos apskrities policija.

Įtarimai dėl didelės vertės svetimo turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu įteikti 4, įtariama, tiesiogiai nusikaltimą įvykdžiusiems asmenims. Visi jie anksčiau teisti, niekur nedirba.

Padegimo užsakovui pareikštas įtarimas dėl kurstymo įvykdyti nusikaltimą.

Be to, vienam kaltininkui įteikti įtarimai dėl nesunkaus kūno sužalojimo iš chuliganiškų paskatų kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu ir narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo.

Nuo kaltininko nukentėjusiam asmeniui buvo sužalota galva ir veidas, peršautos kojos. Kratos pas įtariamąjį metu policijos pareigūnai surado revolverį su 9 šoviniais ir psichotropinių medžiagų.

Kvaišalų aptikta ir pas kitus asmenis.

Tiesiogiai bendrininkams vadovavęs įtariamasis, kiti kaltininkai, taip pat ir padegimo užsakovas, buvo suimti, vėliau jiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Baudžiamasis kodeksas už nesunkų sveikatos sužalojimą iš chuliganiškų paskatų kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu numato laisvės atėmimą iki 5 metų. Už didelės vertės svetimo turto sunaikinimą visuotinai pavojingu būdu numato areštą arba laisvės atėmimą iki 5 metų. Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.