aA
Rusijos televizijos REN TV pranešėja Tatjana Limanova tiesioginiame eteryje parodė vidurinį pirštą ir sukėlė nedidelį tarptautinį skandalą, praneša newsru.com. Vakaruose nesusipratimas kilo todėl, kad nepadorus gestas buvo parodytas iš karto po JAV prezidento Baracko Obamos pavardės. Daugelis įvertino incidentą kaip norą įžeisti Amerikos lyderį.
Rusijos TV vedėja parodė nepadorų gestą
Rusijos TV vedėja parodė nepadorų gestą
© youtube.com

Incidentas įvyko lapkričio 14 d. per dienos metu rodomas žinias. Nuo to laiko vaizdo įrašas keliauja po internetą. Gal jis būtų likęs eiliniu apsijuokimu tiesioginiame eteryje, jei į jį nebūtų atkreipusi dėmesio užsienio žiniasklaida.

Prestižinės TEFI premijos laureatė T. Limanova pristatė siužetą apie Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo dalyvavimą Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių ekonominio bendradarbiavimo (APEC) forumo suvažiavime Havajuose. Komentuodama šią naujieną, žinių vedėja pabrėžė, kad „D. Medvedevas tapo APEC pirmininku“ ir pridūrė, kad „anksčiau šis postas priklausė Amerikos prezidentui Barackui Obamai“.

Iš karto po šių žodžių nepakeldama akių ir toliau skaitydama pranešimo tekstą, T. Limanova netikėtai pakėlė kairę ranką ir parodė vidurinį pirštą. Po šio visiems suprantamo gesto vaizdas ekrane pasikeitė į kadrą su Rusijos prezidentu suvažiavime.

Kaip rašo britų laikraštis „The Daily Telegraph“, REN TV tradiciškai laikomas opoziciniu TV kanalu šalyje, kurioje valstybė griežtai kontroliuoja televiziją. Tiesa, kai „Media-Holding REN TV“ akcininku tapo artimam premjero Vladimiro Putino draugui Jurijui Kovalčiukui priklausanti AB „Abros“, imta kalbėti, kad TV kanalą pradėjo kontroliuoti Kremlius.

Skandalas su T. Limanova kilo kaip tik tada, kai labai suprastėjo JAV ir Rusijos santykiai. Pretekstu kalboms tapo ir griežtas D. Medvedevo pareiškimas – jis pažadėjo JAV už nenuolaidumą atsakyti griežtomis priemonėmis.

REN TV nepateikė oficialaus komentaro dėl T. Limanovos skandalo, bet šaltiniai televizijoje paaiškino leidiniui „Komsomolskaja pravda“, kad incidentas nesusijęs su T. Limanovos požiūriu į B. Obamą. Jos gestas buvo skirtas techniniam personalui, kadangi dėl darbo ypatumų pranešėjai neturi galimybės aptarinėti užsklandų, jie pasitelkia išraiškingus gestus, kad būtų greitai reaguojama.

Šaltinio teigimu, T. Limanova buvo įsitikinusi, kad žiūrovai mato siužetą, o ji yra už kadro. Taigi kalta ne pranešėja, o režisierius, nes jis pavėlavo transliuodamas siužetą. Vadovybė neketina bausti T. Limanovos, kuri, šaltinių teigimu, ir taip kremtasi.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.