aA
Bendros operacijos metu Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) ir policijos pareigūnai pasienyje su Rusija sulaikė gerai organizuotą grupuotę, kuri įtariama kontrabandos gabenimu. Operacijos, per kurią buvo sulaikyti 8 asmenys, metu panaudotos specialiosios priemonės ir tarnybinis ginklas. Per kratas pareigūnai aptiko dideles grynųjų pinigų sumas ir ginklų. Rasti ir 9 kontrabandos gabenimui paruošti automobiliai.
Pasieniečiai ir policininkai sutriuškino kontrabandininkų gaują
© VSAT

Tikrindami informaciją apie cigarečių kontrabandą ir neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis praėjusį penktadienį operaciją surengė Lietuvos kriminalinės policijos biuro organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių ir VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai. Jiems talkino Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato, Vilkaviškio ir Kalvarijos policijos bei VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai.

Bendromis pastangomis pasienyje su Rusija, Vilkaviškio rajono ribose, buvo sulaikyta 27 tūkst. pakelių cigarečių „Viceroy Red“ su Rusijos banderolėmis. Policininkams ir pasieniečiams taip pat įkliuvo 8 asmenys, kurie įtariami šių rūkalų gabenimu iš Rusijos, praneša VSAT.

Sulaikymo operacija buvo sudėtinga ir truko 9 valandas. Bandydami išvengti sulaikymo įtariamieji kontrabandininkai aktyviai pasipriešino policininkams ir pasieniečiams, todėl buvo panaudota priverstinio automobilio stabdymo priemonė, vadinamasis „ežys“, bei tarnybinis ginklas.

Ši gerai organizuota Marijampolės apskrities gyventojų grupė, manoma, veikė ilgą laiką. Grupuotės nariai į teisėsaugos akiratį buvo patekę ir anksčiau. Jie jau buvo teisti už cigarečių kontrabandą ir neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Po sulaikymo atlikta 10 kratų. Jų metu rasti ir paimti du ginklai, šaudmenų, neperšaunama liemenė. Pareigūnai kratų metu rado ir dideles pinigų sumas, kurios profesionaliai slėptos namuose įrengtose slėptuvėse.

Keliose sodybose, esančiose netoli sienos su Rusija, pareigūnai aptiko 9 automobilius. Juose įrengtos slėptuvės, įtariama, cigarečių gabenimui per pasienio kontrolės punktus. Kelios iš šių mašinų buvo paruoštos gabenti didelius rūkalų krovinius – jose išimtos sėdynės, apdailos detalės, sutvirtintos pakabos ir įrengtos dugnų apsaugos.

VSAT Lazdijų rinktinėje atliekamas ikiteisminis tyrimas. Grupuotės nariams pareikšti įtarimai. Šešiems sulaikytiesiems Lazdijų rajono apylinkės teismas paskyrė kardomąją priemonę - suėmimą. Už nusikalstamas veikas numatytas laisvės atėmimas iki 8 metų.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos ir Lazdijų rajono apylinkės prokuratūrų prokurorai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.