aA
Lietuvis, JAV naktiniame klube nevykusiai pajuokavęs apie ketinimus užgrobti keleivinį Amerikos lėktuvą ir su juo įsirėžti į Čikagos "Sears Tower" dangoraižį, gali atsisveikinti ne tik su savo darbu, bet ir su JAV. Naujosios bangos emigrantas iš Lietuvos 23 metų Liutauras Padalevičius netoli Čikagos iki šiol pardavinėjo dulkių siurblius.
Antrankiai
Prieš išskrisdamas į Čikagą praėjusią savaitę Omahoje (Nebraskos valstija) svečiavęsis L.Padalevičius su trimis draugais užsuko į 114-osios ir Vest Dodžo gatvių sankryžoje esantį naktinį klubą "Club Patrick".

Bičiuliai netrumpai ir linksmai pasėdėjo. Ankstyvą rytą naktinio klubo darbuotojai nugirdo nuo alkoholio įšilusį L.Padalevičių kalbant apie į Čikagą skrisiančio lėktuvo užgrobimą ir iškart paskambino į Omahos policiją.

Po rugsėjo 11-ąją JAV įvykdytų teroro atakų policija ir Federalinis tyrimų biuras (FTB) kur kas jautriau ir griežčiau reaguoja į grasinimus įvykdyti teroro aktus. Atvykę į klubą policininkai sulaikė lietuvį ir nuvežė jį į Omahos policijos štabą.

Apklausoje, be policijos tardymo skyriaus darbuotojų, dalyvavo ir JAV FTB agentai. Vėliau lietuvis buvo uždarytas į Duglaso apylinkės kalėjimą. Dulkių siurblių pardavėjo iš Čikagos pašonėje esančio Oklovno (Ilinojaus valstija) byla perduota Duglaso apylinkės prokuratūrai.

Praėjus parai nuo sulaikymo prokuratūra pareiškė kriminalinių kaltinimų L.Padalevičiui nepateiksianti. Prokurorė Shelly Stratman "Lietuvos rytui" teigė, jog kriminalinei bylai kelti prieš lietuvį nepakako įkalčių.

Kitas pareigūnas dienraščiui pridūrė, jog akivaizdi iš Lietuvos į JAV atvykusio vaikino kalbų apie lėktuvo užgrobimą priežastis - alkoholis, kurio buvo padauginta naktiniame klube.

"Lietuvos rytas"