aA
Ministro pirmininko tarnyba (MPT) ramina mokytojus, kad dėl „Snoro“ banke įšalusių kai kurių savivaldybių lėšų mokytojų atlyginimai nevėluos.
Bankas "Snoras"
Bankas "Snoras"
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Spręsdama 5 savivaldybių apyvartinių lėšų klausimą Finansų ministerija ketvirtadienį perves 12,8 mln. litų, skirtų mokytojų atlyginimams bei socialinėms išmokoms. Kitos savivaldybių atsiskaitymų problemos bus sprendžiamos artimiausiu metu su kiekviena savivaldybe atskirai.

MPT pabrėžia, kad dėl sumažėjusio mokinių skaičiaus didžioji šių metų biudžeto lėšų dalis - 16,7 mln. litų - Vyriausybės sprendimu liko savivaldybių biudžetuose. Likusios lėšų sumos klausimas nėra ir neturėtų būti siejamas su Lietuvos banko ir Vyriausybės sprendimais dėl SNORO situacijos.

Be to, ne visos "įšaldytos" savivaldybių lėšos yra mokinio krepšelio lėšos. Kita vertus, sąskaitas "Snore" turėjo tik kelios savivaldybės. Be to, gruodžio mėnesio atlyginimai dar nėra pervesti savivaldybėms iš valstybės iždo.

Sustabdžius atsiskaitymus per „Snoro“ banką, Finansų ministerijos Valstybės iždo departamentas atlieka pavedimus į asignavimų valdytojų nurodytas alternatyvias sąskaitas kituose Lietuvos bankuose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.