aA
Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį klaipėdiečiui Algirdui Karčiauskui (gim. 1993 m.), kuris pripažintas kaltu dėl grasinimo sunkiai sutrikdyti žmonių sveikatą bei susprogdinti turtą, nepagarbos teismui, valstybės tarnautojo įžeidimo bei grasinimo panaudoti fizinį smurtą ir sunaikinti ar sugadinti turtą, atviro vertimo kitus asmenis perduoti didelės vertės turtą. Kaltinamasis nuteistas 3 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme, kuri subendrinta su Klaipėdos m. apylinkės teismo 2010-ųjų balandžio 20-osios nuosprendžiu - nuteistajam paskirta ir neatlikta 5 metų ir 10 mėn. laisvės atėmimo bausme, jam paskirta galutinė subendrinta 7 metų laisvės atėmimo bausmė.
Teismą susprogdinti grasinęs 13 kartų teistas klaipėdietis kalės 7 metus
© DELFI / Valdas Kopūstas

Jaunuolis nuteistas už tai, kad birželio 25 d. būdamas Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinėje parašė grasinantį laišką Klaipėdos apygardos teismo teisėjų kolegijai bei Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūros prokurorei. Kaltinamasis teisėjus ir prokurorę išvadino necenzūriniais žodžiais, grasino sunkiai sutrikdyti teisėjų, prokurorės, jų vaikų sveikatą ir sprogdinti automobilius bei Klaipėdos apygardos teismo pastatą.

Tokiais savo veiksmais A. Karčiauskas išreiškė nepagarbą teismui bei įžeidė valstybės tarnautoją. Be to, jis atvirai savo naudai vertė kitus asmenis perduoti didelės vertės turtą – 2011 m. liepos 2 d. parašė Klaipėdos apygardos teismo teisėjų kolegijai adresuotą laišką, kuriuo reikalavo pervesti į banko sąskaitą 50 tūkst. Lt. Buvo grasinama, kad nepervedus reikalaujamos pinigų sumos, bus fiziškai susidorota su nurodytais teisėjais ir jų šeimos nariais, bus sunaikintas ar sugadintas jų turtas, praneša Kauno apygardos teismas.

Kaltinamasis kaltu prisipažino ir nurodė, kad buvo padavęs apeliacinį skundą Klaipėdos apygardos teismui, tačiau, kai teismas jo skundą atmetė, jis supyko ir parašė pirmąjį laišką, kuriuo norėjo tik pagąsdinti. Vėliau A. Karčiauskas parašė antrąjį laišką reikalaudamas pinigų, nurodydamas netikrą sugalvotą banko sąskaitą. A. Karčiauskas, anksčiau jau 13 kartų teistas už turtinius nusikaltimus, teigė, kad norėjo tik pajuokauti.

Kaltinamajam davus parodymus ir prisipažinus, jo kaltę padarius nusikalstamus veiksmus patvirtino ir nukentėjusiųjų bei liudytojų parodymai, rašytiniai bei daiktiniai byloje surinkti ir teisiamajame posėdyje išnagrinėti įrodymai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.