aA
Pirmą kartą Dubline Airijos lietuvių rengiamą lietuvišką „Didžiąją Kalėdinę mugę”, kurioje šurmuliuos amatininkai, tautodailininkai, maisto produktų ir kitų prekių gamintojai bei įvairios kalėdinės pramogos, vainikuos dainininko ir dainų kūrėjo Dimos Šavrovo, žinomo kaip Sasha Song koncertas. Jis gruodžio 11-osios vakarą „Crowne Plaza Blanchardstown“ viešbutyje užbaigs čia vyksiančios mugės šventinę programą.
Sasha Song
Sasha Song
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Airijoje jis koncertuos jau trečią kartą.

Be savo kūrybos dainų, Sasha Song dovanos ir kitų atlikėjų populiarias melodijas, pamalonins džiazu bei romansais.

„Aš nestulbinu išoriniais efektais, galinga aparatūra ar šokėjais. Esu iš tų atlikėjų, kurie stengiasi perduoti gerą energiją, nuoširdžiai bendrauti su publika, nes man būti scenoje - džiaugsmas. Manau, kad natūralumas, nuoširdumas ir tikra muzika turi prikaustyti žmonių dėmesį ir suteikti gerų emocijų, o ne sceniniai efektai“, - teigia dainininkas.

Artėjančių didžiųjų metų švenčių nuotaiką Sasha Song ketina perteikti trimis kalbomis – dainos skambės lietuviškai ir angliškai, romansai - rusiškai.

Beveik dešimt metų praleidęs Londone, kur persikėlė gyventi ir mokytis muzikos dar paauglys, Sasha Song Anglijoje įgijo nemažai gerų draugų, jų turi ir Airijoje.

„Pirmą kartą Dubline ir netoli jo koncertavau maždaug prieš penkerius metus su „SEL“ grupės įkūrėju ir lyderiu Egidijumi Dragūnu - tuomet buvau jo pritariamasis vokalas, taip pat atlikau ir keletą solo dainų. Airijoje gyvenantys mano draugai lietuviai buvo atvažiavę į šį koncertą. Dar daugiau jų sulaukiau, kai Airijoje surengiau koncertinį turą prieš „Euroviziją“, - prisiminė 2009 metų „Eurovizijos“ konkurso Lietuvos atstovas.

Tais metais Maskvoje vykusioje „Eurovizijoje“ Sasha Song atliko dainą „Pasiklydęs žmogus“. Šis singlas yra įrašytas angliškai („Love“) bei rusiškai („Odinokyj geroj“).

S.Song: emigracijos etapą jau praėjau

Į klausimą, ar pats dar kartą neketina emigruoti, dainininkas atsakė, jog „tą etapą jau praėjo“.

„Dešimt metų Londone – tai pakankamai ilgas laikotarpis. Dabar kiti laikai ir tiems, kurie išvažiavo, labai pasisekė, nes galima sugrįžti, kada nori. Aš net penkerius metus neturėjau tokios galimybės, buvau atskirtas nuo mamos ir draugų, nes Lietuva dar nebuvo Europos Sąjungos valstybė. Buvo labai sunku – išvažiavau penkiolikmetis, o į Vilnių sugrįžau jau suaugęs. Kol kas gyventi kur nors kitur nenorėčiau“,- patikino Sasha Song. Pasak jo, dabar jam labai gera namuose, nes jų pasiilgo, čia – jo kūrybinė virtuvė, neseniai sostinės centre atidarytas džiazo klubas, o užsienis - tebūnie koncertams.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.