aA
Valdininkai tęsia egzotiškų išvykų už mokesčių mokėtojų pinigus maratoną. Su premjero Andriaus Kubiliaus palaiminimu savo atstovą į pasaulio kraštą vėl išsiuntė Aplinkos ministerija, rašo „Lietuvos rytas“.
Ruoštis pirmininkavimui ES - į Balio salą
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Šią savaitę egzotiškoje Indonezijos saloje vieši Aplinkos ministerijos Taršos prevencijos departamento cheminių medžiagų skyriaus vedėja Marija Teriošina. Valdininkė dalyvauja Balio saloje tarptautinėje konferencijoje, kurioje įvairių šalių atstovai diskutuoja, kaip kovoti su Žemę supančio ozono sluoksnio plonėjimu ir to sluoksnio skylėmis.

M.Teriošinos komandiruotei savo potvarkiu pritarė premjeras A.Kubilius.

Bet ministerijos atstovai neatskleidė, kiek kainuos jos atstovės kelionė. Aplinkos ministerijos Taršos prevencijos departamento direktorius Vitalijus Auglys "Lietuvos rytui" pakartojo tą patį argumentą, kokiu valdininkai ir politikai teisina kitas panašias išvykas - esą taip Lietuva rengiasi pirmininkauti Europos Sąjungai.

„Indonezijoje tokie renginiai vyksta ne todėl, kad tai būtų turistų pamėgta egzotiška vieta, o todėl, jog ši šalis yra labai gerai pasirengusi suorganizuoti tokio lygio ir masto tarptautinius renginius, – dėstė V.Auglys. - Juk negali nedalyvauti tokiuose renginiuose. Turi sekti viską savo akimis ir kaupti patirtį, kaip reikia tai organizuoti”.

Aplinkos ministerijos atstovų teigimu, Lietuva „tiesioginio dalyvavimo dėka” jau yra gavusi daugiau kaip 10 mln. litų paramos Monrealio protokolo programoms vykdyti, be to, buvo nurašyta per 600 tūkst. litų šalies įsipareigojimų.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.