aA
Rusijos pulkininkas Jurijus Budanovas, kaltinamas nužudęs čečėnę Elzą Kungajevą, nusikaltimo įvykdymo metu buvo afekto būsenos, - rašo išvadoje Valstybinio Serbskio socialinės ir teismo psichiatrijos mokslinio tyrimo instituto ekspertai.
Kaip praneša internetinis laikraštis "Lenta.Ru", ekspertizės rezultatai pirmadienį buvo paskelbti Šiaurės Kaukazo apygardos kariniame teisme, nagrinėjančiame šią bylą.

Komentuodamas juos, žuvusios čečėnės šeimos advokatas Abdula Hamzajevas pareiškė, kad "nesibaigus procesui teismas negali perkvalifikuoti kaltinimo į švelnesnį".

Jei teismas pripažins, kad nužudymo metu karininkas buvo nepakaltinamas, tuomet Baudžiamojo kodekso straipsnis, pagal kurį kariškiui gresia kalėjimas iki 15 metų, gali būti pakeistas kur kas švelnesniu - laisvės atėmimu tik trejiems metams, kurio didžiąją dalį jis jau atliko.

Tardymo duomenimis, 2000 metų kovo 27-osios naktį J.Budanovas, šarvuočiu atvažiavęs į kaimą, pagrobė E.Kungajevą ir nusivežęs į dalinį ją tardė, o paskui pasmaugė, įsakęs kareiviams užkasti lavoną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.