aA
Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis pranešė, kad po rinkimų, kurie vyks kitais metais, šalies parlamentas persikels į Kutaisį visam laikui.
Michailas Saakašvilis
Michailas Saakašvilis
© AFP/Scanpix

Tuomet antrasis pagal dydį Gruzijos miestas, anot M. Saakašvilio, taps antrąja šalies sostine, rašo civil.ge.

„Gruzijos parlamentas bus visiškai perkeltas į Kutaisį ir tai bus vienintelė vieta, kur bus įsikūręs parlamentas“, – sakė M. Saakašvilis.

Anot šalies vadovo, kitų metų gegužės 26 d. įvyks pirmasis parlamento posėdis naujame pastate, kuris dabar dar statomas. O po rinkimų parlamentas čia įsikurs visam laikui.

Išvardijęs keletą Gruzijos istorijos periodų, kada Kutaisis buvo svarbiausias šalies miestas, M. Saakašvilis sakė, kad Kutaisio „nauja istorija prasideda dabar, XXI amžiuje, kai jis tampa Gruzijos politiniu-administraciniu centru ir jo antrąja sostine“.

„Aš noriu tiesiai pasakyti, kad visi tie asmenys – politikai ir ne politikai, kurie nesupranta Kutaisio istorinės ir politinės reikšmės, išvis nesupranta Gruzijos.

Tie, kurie nesuvokia, kodėl mes perkeliame parlamentą į Kutaisį, priešinasi Gruzijos vienijimosi, plėtros, europinio pasirinkimo, apskritai Gruzijos ateities logikai. Ir žinoma, jie nesupranta mūsų istorijos ir Kutaisio reikšmės vieningai Gruzijai“, – kalbėjo prezidentas.

M. Saakašvilis pridūrė, kad Kutaisyje dar išplėtojus infrastruktūrą, visa vakarinė Gruzija „įgis reikšmingą stimulą vystymuisi“.

Naujasis Vyriausybės pastatas Kutaisyje jau pastatytas.

www.lrt.lt