aA
Seimo narys Rytas Kupčinskas ketina pats prašyti Seimo narių, kad jie atsižvelgtų į generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą, sutiktų patraukti jį baudžiamojon atsakomybėn ir balsuotų už jo teisinio imuniteto panaikinimą.
Rytas Kupčinskas
Rytas Kupčinskas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

"Apgailestauju dėl birželio 16 dienos autoįvykio, kurio metu nukentėjo dviratininkė. Suprantu savo atsakomybę ir tikiuosi, kad tyrimas bus atliktas objektyviai, nesudarant tam jokių kliūčių", - sakė Seimo narys Rytas Kupčinskas.

Iš karto po autoįvykio parlamentaras nukentėjusiąją aplankė ligoninėje, pareiškė nuoširdžią užuojautą jai ir artimiesiems. Seimo narys įvykio metu buvo blaivus, nukentėjusioji pasveiko ir sugrįžo į darbą.

Antradienį generalinis prokuroras Darius Valys Seime ketina prašyti sutikimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį R. Kupčinską.

Šių metų birželio 16 d. R. Kupčinskas Vilniuje, Gedimino prospekto ir Gynėjų gatvės sankryžoje, automobiliu partrenkė dviračiu važiavusią merginą, kuriai buvo nesunkiai sutrikdyta sveikata. Dėl Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Nusikalstamų veikų eismo saugumui tyrimo skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šiuo metu yra atlikti visi būtini ir įstatymo nedraudžiami ikiteisminio tyrimo proceso veiksmai, tačiau norint baigti tyrimą R. Kupčinskui turi būti surašytas pranešimas apie įtarimą ir jis turi būti apklausiamas.

Konstitucijoje ir Seimo statute įtvirtinta nuostata, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.