aA
Praėjusį šeštadienį Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato policijos pareigūnai, vykdydami eismo saugumo kontrolę, Anykščių rajone, Skiemonių seniūnijoje, Katlėrių kaime, pastebėjo atvažiuojantį automobilį „Honda Civic“. Kartu su kolega Rimvydu Versinsku dirbęs Skiemonių seniūnijos apylinkės inspektorius Nerijus Urbonas, puikiai pažįstantis savo apylinkės gyventojus, iš karto atkreipė dėmesį, kad automobilį vairuoja A. R., kuriam atimta teisė vairuoti transporto priemonę.
Antrankiai
Antrankiai
© Shutterstock nuotr.

Policijos pareigūnai, įjungę švyturėlius ir garso signalą, stabdė automobilį, tačiau „Honda“ vairuotojas padidino greitį ir spruko. Bėglio automobilio greitis siekė apie 200 kilometrų per valandą.

Bėgliui įvažiavus į Molėtų rajono teritoriją ir skriejant link Ukmergės rajono, Anykščių policininkai susisiekė su kolegomis iš Ukmergės ir paprašė pagalbos. Ukmergės rajono policijos pareigūnų ekipažas bandė automobiliu blokuoti atvažiuojantį „Honda Civic“, tačiau vairuotojas sugebėjo išsisukti ir nuo ukmergiškių policininkų. Sustabdyti bėglio vairuojamą automobilį pavyko tik antrajam Ukmergės rajono policijos ekipažui, užblokavus kelią Molėtai–Ukmergė.

Tačiau gaudynės tuo nesibaigė. Vairuotojas šoko iš sustojusio automobilio ir pasileido bėgti į mišką. Pareigūnams bebaigiant bėglį pasivyti, šis ir toliau nepakluso teisėtiems policininkų reikalavimams sustoti, jiems priešinosi, todėl policijos pareigūnai, norėdami sulaikyti „drąsuolį“, panaudojo elektros impulsinį prietaisą TASER. Sulaikius bėglį paaiškėjo ir jo „drąsos“ priežastis – jam buvo nustatytas 2,44 promilės girtumas.

Anykščių rajono policijos pareigūnai A. R., ir anksčiau ne kartą baustam už įvairius Kelių eismo taisyklių pažeidimus, surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą dėl nepaklusimo uniformuoto policijos pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę. Už tai asmeniui, neturinčiam teisės vairuoti transporto priemones, gresia bauda nuo 4 tūkst. iki 5 tūkst. litų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo arba administracinis areštas nuo 20 iki 30 parų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo). Be to, A. R. bus baudžiamas ir už policijos pareigūno teisėto nurodymo ar reikalavimo nevykdymą, taip pat jo garbės ir orumo įžeidimą, reiškiamą žodžiu ar kūno gestais, įžeidžiančiu elgesiu, kibimu ar kitokiu elgesiu. Už tai numatyta bauda nuo 300 iki 500 litų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.