aA
Konkursą Kūno kultūros ir sporto departamento direktoriaus vietai užimti laimėjo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto viceprezidentas Vytautas Nėnius. Apie V.Nėniaus kandidatūrą prabilta iškart po to, kai rugpjūtį premjeras Algirdas Brazauskas pareiškė, jog tuometinis departamento direktorius Rimas Kurtinaitis turėtų atsistatydinti.
Vytas Nėnius
© "Lietuvos žinios"
Be V.Nėniaus, Vyriausybės organizuotame konkurse dalyvavo dar vienas pretendentas - Šiaulių savivaldybės Kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Kęstutis Petraitis.

V.Nėnius Kūno kultūros departamentui jau yra vadovavęs 1993-1996 metais, kuomet Seime daugumą turėjo LDDP. Po rinkimų į valdžią atėjus konservatoriams, Kūno kultūros ir sporto departamento vadovu buvo paskirtas R.Kurtinaitis.

V.Nėnius yra Lietuvos tautinio olimpinio komiteto viceprezidentas, Lietuvos sporto federacijų sąjungos prezidentas, Lietuvos sporto draugijos "Žalgiris" prezidentas.

Kaip BNS informavo Vyriausybėje, konkursą laimėjęs V.Nėnius departamento direktoriaus pareigas pradės eiti tuomet, kai jį savo potvarkiu paskirs premjeras.

Kūno kultūros ir sporto departamento direktoriaus postas liko laisvas po to, kai rugpjūtį atsistatydino kai R.Kurtinaitis. R.Kurtinaitis neslėpė savo konservatoriškų pažiūrų.

V.Nėnius yra Socialdemokratų partijos narys.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.