aA
Maskva pirmadienį atmetė Gruzijos prezidento Eduardo Ševardnadzės pasiūlymą tarpininkauti sprendžiant Čečėnijos konfliktą ir pavadino jį vidaus reikalu.
Chechnya
"Rusija pati gali išspręsti savo vidaus problemas", - sakė šios šalies prezidento Vladimiro Putino įgaliotojo atstovo Pietų federalinėje apygardoje generolo Viktoro Kazancevo padėjėjas Nikolajus Britvinas, kurio žodžius citavo naujienų agentūra ITAR-TASS.

V.Kazancevas praėjusį pirmadienį buvo paskirtas pareigūnu, į kurį čečėnų sukilėliai gali kreiptis norėdami svarstyti nusiginklavimo būdus. Tokį pasiūlymą sukilėliams per televiziją buvo pateikęs V.Putinas, kuris tuo pačiu nurodė 72 valandų terminą.

Čečėnai atidavė tik kelis ginklus, bet nepriklausomybininkų prezidentas Aslanas Maschadovas pasiūlė derėtis dėl konflikto sprendimo.

E.Ševardnadzė sekmadienį sutiko patenkinti A.Maschadovo padėjėjo prašymą tarpininkauti, bet su sąlyga, kad Rusija tam pritars.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.