aA
Opozicinės Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos Seime seniūnas Andrius Kubilius teigia, kad valdančioji dauguma vis giliau klimpstant idėjų krizėje ir ragina centro dešiniąsias jėgas kartu kurti ilgalaikės Lietuvos raidos vizijas.
A.Vidžiūnas ir A.Kubilius
A.Vidžiūnas ir A.Kubilius
Kaip pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje Seime teigė vienas konservatorių lyderių, pastaruoju metu atsiranda vis daugiau valdančiosios socialdemokratų bei socialliberalų daugumos idėjinę krizę bylojančių ženklų.

"Simptomai yra pakankamai iškalbingi. Tai ir premjero prisiminimai apie ūkio laimėjimus sovietmečiu, kuriais taip nuoširdžiai dalintasi su Vakarų investuotojais, tai ir visiškai nesėkminga premjero kalba Rygoje apie modernios žinių visuomenės perspektyvas Lietuvoje", - teigė A.Kubilius.

Pasak konservatoriaus, nieko nauja ir gera neduoda ir "valdančiosios koalicijos grupės nestabdomas Baltarusijos pasiekimų šlovinimas" arba tai, jog buvo paaukotas "pakankamai modernus" žemės ūkio ministras Kęstutis Kristinaitis, keičiant jį, A.Kubiliaus žodžiais, "kolūkinių bendrovių lyderiu" (Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininku, socialliberalu Jeronimu Kraujeliu - BNS).

"Ši Vyriausybė ir ši valdanti dauguma nebus naujų idėjų ir naujų perspektyvų Lietuvai generatorius ir variklis. Tačiau tai nereiškia, kad Lietuvos visuomenė pati nėra pajėgi suprasti naujų idėjų poreikio ir pati be Vyriausybės pagalbos tokių idėjų ieškoti. Centro dešinieji šioje situacijoje turėtų imtis žymiai didesnės iniciatyvos", - sakė A.Kubilius.

Seimo narys žadėjo, jog artimiausiu metu konservatoriai pateiks keletą ilgalaikių Lietuvos raidos programų, kurias būtų galima aptarti tarp centro dešinės jėgų bei plačioje visuomenėje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.