aA
Konservatorių lyderis, Seimo narys Vytautas Landsbergis įspėja Vakarus, stiprinant draugystę su Rusija, nedvejoti dėl kuo skubesnio Baltijos šalių pakvietimo į NATO.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis
© ELTA
Šiuo metu Suomijoje viešintis Lietuvos politikas pirmadienį išplatintame pareiškime atkreipia dėmesį į tai, jog pastaruoju metu padažnėjo atvejų, kai aukščiausi Rusijos politikai kalba apie galimą Rusijos įstojimą į NATO.

"Tai gali reikšti protingą (Rusijos-BNS) susivokimą, kad konfrontuojant su Vakarais vien prarandamas laikas realių grėsmių Azijoje požiūriu. Be to, Jungtinių Valstijų ir visų Vakarų patirtas sukrėtimas kaip tik sudarė progą Rusijai siekti pragmatinių tikslų, pavyzdžiui, milijardinių skolų nurašymo, vis drąsesniais manevrais", - samprotauja V. Landsbergis.

Anot konservatoriaus, "Vakarų šalys, be abejo, supranta, kad kuo ryžtingiau jos veiks priimdamos Baltijos valstybes į NATO, tuo labiau paskatins Rusiją bendradarbiauti ir orientuotis ta pačia kryptimi".

"Blogesnė būtų svyruojanti Vakarų pozicija, jei pasireikštų jų neryžtingumas dėl Baltijos regiono saugaus būvio demokratijų erdvėje. Tai galėtų vėl sutrikdyti Rusiją, stumti ją nuo naujosios bendradarbiavimo krypties į senus reikalavimus palikti Baltijos valstybes molotoviškai Rytų įtakos erdvei, taigi skatintų pačios Rusijos žingsnį atgal", - teigia V.Landsbergis.

Anot jo, "tokia Vakarų politikų klaida būtų dvigubai apgailėtina".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.