aA
Estijoje sekmadienį buvo įsteigtas naujas politinis susivienijimas "Protu ir širdimi". Naujajai organizacijai vadovauja buvęs Estijos ministras pirmininkas Martas Siimannas. Sekmadienį taip pat buvo išrinkta susivienijimo valdyba, į kurią įėjo visų šalies regionų atstovai.
Estija
Estija
Pasak M.Siimanno, naujojo susivienijimo tikslas - "suformuoti politinę struktūrą, kuri leistų žmonėms veikti įvairiais lygiais - savo mieste, valsčiuje, apskrityje ir valstybėje".

"Susivienijimas ketina tapti realia veikiančia politine jėga. Ją organizuos ir nukreips tie, kurie jaučiasi esą europinio mąstymo ir kurie neabejingi visuomenės interesams", - paaiškino naujosios organizacijos lyderis.

Naujasis politinis susivienijimas, pažymėjo jis, šiuo metu užsibrėžia tikslą pasirengti dalyvauti artimiausiuose vietos savivaldybių rinkimuose.

Pasak M.Siimanno, kai kurie susivienijimo iniciatorių siūlo jo pagrindu kurti partiją. Tačiau "tai kol kas neįeina į prioritetinius naujos organizacijos uždavinius", - pažymėjo buvęs premjeras.

Jis pridūrė, jog jeigu kuriame nors etape naujasis susivienijimas iš tikrųjų peraugs į partiją, jos programa bus socialdemokratinė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.