aA
Pasak naujienų agentūros „Reuters“, praėjusią savaitę olandas, sukūręs įžymųjį virusą „Anna Kournikova“, teismo buvo nubaustas 150 valandų viešųjų darbų. „Anna Kournikova“ pašto viruso epidemija kilo šių metų vasario mėnesį. Netrukus paaiškėjo, kad virusą sukūrė jaunas Olandijos pilietis, žinomas slapyvardžiu „On The Fly“.
Anna Kournikova
Policininkų, suėmusių dvidešimtmetį Janą deVitą, teigimu, iš pradžių jaunuolis nelabai suprato, kokią žalą padarė virusų generatoriumi parašęs pavojingą programėlę ir išsiuntinėjęs ją internetu. Po kurio laiko, paklausęs tėvų patarimo, jis pats atėjo į policiją ir prisipažino sukūręs „Anna Kournikova“ virusą.

Pagal Olandijos įstatymus, asmuo, platinęs internete duomenis su tikslu pakenkti kitiems, gali būti nubaustas iki 4 metų kalėjimo ir bauda iki 100 tūkstančių guldenų (165 tūkstančių litų). Tačiau prokuroras jau teismo pradžioje pasiūlė skirti jaunuoliui švelnią 240 valandų viešųjų darbų bausmę.

Tokia švelni bausmė skirta todėl, kad niekas iš nukentėjusių nepateikė ieškinio dėl viruso padarytos žalos. Teismas taip pat atsižvelgė ir į tai, jog J.de Vitas pats pasidavė policijai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.