aA
Reaguojant į kuriamą Eurazijos sąjungą, Lietuvai reikia peržiūrėti savo politiką, sako Seimo Užsienio reikalų komiteto vicepirmininkas Justinas Karosas, komentuodamas Rusijos, Baltarusijos ir Kazachstano vadovų penktadienį pasirašytą susitarimą.
Justinas Karosas
Justinas Karosas
© DELFI / Šarūnas Mažeika

"Mūsų politikos peržiūra yra būtina. Tai stiprina Rusijos galią, jei atsiranda tokie susitarimai. Mūsų reikšmingumas sumažėja, bent jau ūkine prasme, nes ten atsiranda naujų donorų ar naujų šaltinių. Tai reikalauja iš mūsų naujų politikos orientyrų", - sakė J.Karosas.

Prezidentai Dmitrijus Medvedevas, Aleksandras Lukašenka ir Nursultanas Nazarbajevas Kremliuje pasirašytoje deklaracijoje paskelbė sieksiantys iki 2015 metų sukurti Eurazijos ekonominę sąjungą. Jie taip pat numatė sukurti vykdomąją instituciją prižiūrėti ekonominę integraciją.

J.Karosas sakė nemanąs, kad kuriama sąjunga galėtų tapti panaši į Sovietų sąjungą.

"Kad ateityje tai taptų panašu į Sovietų sąjungą - tuo labai abejoju. Pakankamai skirtingi interesai, pakankamai skirtingas pasaulis šiandien. Bet bendradarbiavimo aspektų, aišku, padaugėja", - kalbėjo politikas.

J.Karoso nuomone, svarbu rūpintis, kad nauji susitarimai nekliudytų Lietuvos verslui, užsiimančiam eksportu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.