aA
Savaitgalį Lietuvos lenkų sąjunga (LLS) nusprendė atsiriboti nuo LLRA politinės veiklos. Tokį sprendimą inicijavo LLS pirmininkas Rišardas Maceikianecas šeštadienį vykusioje šios visuomeninės organizacijos konferencijoje.

LLS Vilnius rajono pirmininkas bei LLRA pirmininkas Valdemaras Tomaševskis tokį sprendimą pavadino niekiniu.

Pagrindinį konfliktą tarp svarbiausių lenkų organizacijų sukėlė LLRA nesutikimas, kad lenkai savivaldybių rinkimuose dalyvautų "lietuviškų" partijų sąrašuose.

Pasak Lenkijos spaudos, LLS konferencijoje teigta, kad LLRA siekia supolitinti sąjungos veiklą ir suvaržyti jos narių dalyvavimą politiniame šalies gyvenime.

V. Tomaševskis BNS sakė nekomentuosiąs šio sprendimo, nes tai yra "nesąmonė" ir konferencijoje negalima priiminėti tokių sprendimų.

Jo įsitikinimu, "viskas paaiškės" LLS suvažiavime gegužės mėnesį.

Lietuvos lenkų sąjungos pirmininkas R. Maceikianecas atsisakė BNS paaiškinti tokį sprendimą. Jo sekretorė teigė, jog jis yra "labai užsiėmęs ir bus užsiėmęs visą dieną".

Lenkijos dienraštis "Trybuna" pirmadienį teigia, kad "tai, kad visuomeninė organizacija vienokiu ar kitokiu būdu atsiriboja nuo politinės, nekeltų nuostabos, jeigu šeštadieninė Lietuvos lenkų sąjungos konferencija nebūtų sušaukta netikėtai, nepranešant apie ją netgi daugeliui sąjungos valdybos narių".

LLRA per savivaldybių rinkimus laimėjo 53 mandatus arba 3 mažiau nei 1997 metais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.