aA
Kompiuterių antivirusinių technologijų kompanija “Kaspersky Lab” rugpjūčio 16d. paskelbė apie “Love Letter” viruso variacijos atsiradimą. Virusas atrastas keliuose kompiuteriuose Rusijoje ir Šveicarijoje.
Norint priversti vartotoją atidaryti užkrėstą laiško priesagą naudojamas senas psichologinis triukas. Priesagoje, pavadintoje “RESUME.TXT.VBS” tariamai siūloma peržiūrėti Šveicarijos kompanijos pasiūlymą įsidarbinti. Kai užkrėsta byla atidaroma, virusas automatiškai atidaro “Notepad” programą ir parodo tokį turinį:

----------- Knowledge Engineer, Zurich

Intelligente Agenten im Internet sammeln Informationen, erkluren Sachverhalte im Customer Service, navigieren im Web, beantworten Email Anfragen oder verkaufen Produkte.

[skipped] -----------

Tuo pačiu metu virusas nepastebimai pasinaudoja “Outlook” pašto programoje saugoma adresų knygute ir išsiuntinėja visiems adresatams.

Išskirtinė viruso savybė yra ta, kad jis gali pats iš interneto atsisiųsti žalingų programinių komponentų. Bet taip daroma tik tuomet, kai kompiuteryje naudojama “USB PIN” programa, kuria atliekamos internetinės bankinės operacijos. Programos vartotojų kompiuteriuose nepastebimai atsiranda “Trojos arkliu” vadinama programa “Hooker”, saugoma “HCHECK.EXE” byloje. Programa surenka informaciją apie vartotoją (vardą, pavardę, kompanijos pavadinimą, naudojamą programinę įrangą, prisijungimo vardus ir slaptažodžius). Taip pat kopijuojamos klaviatūra atliekamos operacijos ir visa ši informacija išsiunčiama nežinomu elektroninio pašto adresu, kuris greičiausiai priklauso viruso autoriui.

Norint apsisaugoti nuo viruso jokiu būdu negalima atidaryti priesagos, pavadintos “RESUME.TXT.VBS”. taip pat patartina į kompiuterį įdiegti programą “AVP Script Checker”, apsaugančią nuo “LoveLetter” šeimos virusų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.