aA
Vienintelis lenkiškas laikraštis Lietuvoje „Kurier Wilenski“ ir toliau liks dienraščiu – Lenkijos Užsienio reikalų ministras Radoslavas Sikorskis pažadėjo iki šių metų pabaigos užtikrinti finansavimą, - rašo lenkų dienraščio „Rzeczpospolita“ portalas Rp.pl.
Laikraštį „Kurier Wilenski“ gelbės Lenkijos URM
© Reuters/Scanpix

Portalo duomenimis, Lenkijos URM laikraščiui perduos 100 tūkst. zlotų. Dienraštis 2011 metais jau gavo 323 tūkst. zlotų, kai pagal leidėjo skaičiavimus, laikraščiui išleisti reikėtų mažiausiai 800 tūkst. zlotų.
„Tai labai gera naujiena, labai džiaugiamės“, - Rp.lt pasakė Zygmunt Klonowski, vienas iš laikraščio savininkų.

Rp.pl rašo, kad „Kurier Wilenski“ problema yra tokia pati, kaip ir visų lenkiškų leidinių, leidžiamų buvusiose SSRS šalyse, - jie neturi galimybių gauti vietinės valdžios paramą.

„Mes, kaip URM, esame atsakingi už lenkiškos politikos realizavimą, tačiau paramą užtikrina kažkas kitas“, - pasakė R. Sikorski, užtikrindamas, kad laikraščiui „Kurier Wilenski“ skyrė tiek, kiek galėjo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.